Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Οι ουρανοξύστες του μέλλοντος - Future Skycrapers

Οι ουρανοξύστες του μέλλοντος

Πως θα είναι οι ουρανοξύστες του μέλλοντος; Μοναδικά αρχιτεκτονικά έργα που φέρνουν το μακρινό μέλλον, λίγο, πιο κοντά μας (pics)
Την εποχή της εξέλιξης και της τεχνολογίας το σίγουρο είναι ότι πολλά θα αλλάξουν στην καθημερινότητά μας προκειμένου αυτή να γίνει καλύτερη, πράγμα που παρατηρούμε ήδη τα τελευταία χρόνια που η λύση σε πολλά προβλήματα βρίσκεται στο χέρι μας και συγκεκριμένα στο κινητό μας τηλέφωνο.

Είναι γεγονός, λοιπόν, πως η τεχνολογία επηρεάζει κάθε τομέα της καθημερινής μας ζωής, όπως φυσικά επηρεάζει και την αρχιτεκτονική.

 1. Ο ουρανοξύστης "Shanty", Ινδία


Θα είναι ένας ουρανοξύστης δημιουργημένος αποκλειστικά από ανακυκλώσιμα υλικά και θα εξυπηρετεί όχι μόνο τους ενοίκους αλλά και τους εργαζόμενους.

2. Ουρανοξύστης στην Κίνα 

Ένας αυτοδιατηρούμενος ουρανοξύστης που θα ρυθμίζει τη θερμοκρασία, θα παράγει δικό του ρεύμα και θα έχει δική του πηγή για την υδροδότηση, χωρίς εξωτερική παρέμβαση.

3. Ουρανοξύστες στην Ιταλία


Οι συγκεκριμένοι ουρανοξύστες θα είναι δομημένοι πάνω σε υπάρχοντα κτίρια και θα στοχεύουν στην εξοικονόμηση χώρου.

4. Ουρανοξύστες στη Νέα Υόρκη



Πρόκειται για ογκώδη κτίρια στο Μπρούκλιν που θα ανανεώσουν την αρχιτεκτονική της πόλης, βοηθώντας την οικονομία της.

5. Ουρανοξύστης στο Μανχάταν


Εντυπωσιακά κτίρια που θα κοσμούν το πολυσύχναστο κέντρο του Μανχάταν.

6. Η Time Square το 3015


Κάπως έτσι φαντάστηκαν οι δημιουργοί του συγκεκριμένου ουρανοξύστη τη Time Square του 3015, όπου όλα όσα θα χρειάζονται οι κάτοικοι θα βρίσκονται εντός ενός μόνο κτιρίου.

7. "Βιολογική Πυραμίδα"


Η βιολογική Πυραμίδα θα μπορούσε να δημιουργηθεί στην έρημο της Καΐρου και θα ενσωματώνει και τις ήδη υπάρχουσες πυραμίδες.

8. Ο ουρανοξύστης που θα δημιουργεί ενέργεια


Φαίνεται πως η οικολογία θα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των κτιρίων στο μέλλον, καθώς ακόμη ένας, αυτή τη φορά στη Κίνα θα παράγει την ενέργεια που θα απαιτείται για την ομαλή λειτουργία του.

9. Ο ουρανοξύστης πάνω από τα σύννεφα

Αυτός ο ουρανοξύστης θα έχει μια ερευνητική λειτουργία, καθώς θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη συλλογή δεδομένων για τη κλιματική αλλαγή.

10. Εξερευνώντας την Αρκτική


Ο συγκεκριμένος ουρανοξύστης θα έχει τη μορφή γέφυρας και θα βρίσκεται στο βορειότερο κομμάτι της Ρωσίας, παρέχοντας τη δυνατότητα στους κατοίκους του να εξερευνήσουν την Αρκτική.



ΠΗΓΗ:
news247
BusinessInsider

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου