Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

KLM house

"KLM" Μονοκατοικία

Πρόκειται για προμελέτη που ανέλαβε το γραφείο μας, προκειμένου να ανεγερθεί μονοκατοικία σε γωνιακό οικόπεδο στην πόλη των Σερρών.

Η προμελέτη είχε σκοπό να διερευνήσει τις πιθανές δυνατότητες κατασκευής μονοκατοικίας όσον αφορά στο εμβαδό και στη διαμόρφωση τόσο του εξωτερικού περιβλήματός της όσο και στη διαμόρφωση του εσωτερικού σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες της οικογένειας.

Η λύση που προτάθηκε αφορά σε κατασκευή ισογείου κατοικίας με έναν όροφο.
Το ισόγειο περιλαμβάνει τους χώρους του καθημερινού, της κουζίνας και του καθιστικού, συμπεριλαμβανομένου και ενός W.C. επισκεπτών. Το καθιστικό έχει προσανατολισμό προς Βορρά, Δύση, και Νότο, γι’αυτό προτάθηκε η κατασκευή pergolas προς την Δύση, ενώ από το Νότο προστατεύεται από τα όμορα κτίσματα και τον εξώστη του ορόφου.

Εφαπτομένου του κτίσματος σχεδιάστηκε ένα ευρύχωρο studio με καθιστικό, κουζίνα, λουτρό και δωμάτιο.

Στον όροφο χωροθετούνται τρία υπνοδωμάτια, το κυρίως λουτρό και ένα δευτερευον W.C. Το υπνοδωμάτιο των γονέων φέρει ξεχωριστό λουτρό και βεστιάριο. Υπάρχουν μεγάλοι εξώστες με ζαρντινιέρες, καθώς και ένας κήπος άνωθεν μεγάλου τμήματος του καθιστικού (φυτεμένο δώμα).

Το κτίσμα καταλήγει σε κατάλληλα διαμορφωμένο δώμα, το οποίο είναι προσβάσιμο από το κλιμακοστάσιο το οποίο διαθέτει και ανελκυστήρα.

Ταυτότητα κτιρίου:

Τοποθεσία: Οδός Κωνσταντινουπόλεως και Χατζηπανταζή, Σέρρες
Συνολικό εμβαδόν (Σ.Δ.): 245,00 τ.μ.
Χρόνος μελέτης: 2011

Μελετητική ομάδα:
Αρχιτεκτονική μελέτη: Αλεξίου Δήμος – Ναταλία Χρυσικού, Αρχιτέκτονες Μηχανικοί






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου